I'm looking for a part-time remote job.

Hire me


I'm the author of:

Mastering Redmine is a comprehensive guide with tips, tricks and best practices, and an easy-to-learn structure.

Check the book's project or

Buy the book

Social pages of the book:

By buying this book you also donate to Redmine (see this page).


Follow me:

Ненависть чи справедливість?

Моя робота в Softjourn мала багато негативних епізодів але мої пости про це я не вважаю ознакою “ненависті”. Щоб прояснити свої мотиви, хочу навести найбільш яскравий та зрозумілий більшості епізод. Однак, уточню спеціально, це – далеко не єдиний такий!

Річ піде про відмову виплатити мені компенсацію у повному обсязі за невикористані 93 дні відпустки…

Гадаю Softjourn розказує таку версію:

Я постійно приходив на 2 години в день і тоді, коли мені заманеться, крім того деякі дні я взагалі не приходив і не відзначав це офіційно (тобто, прогулював).

Питання, які у вас мали б виникнути (якщо ви взагалі піддаєте сумніву отриману інформацію):

Чому це тривало аж 93 дня (мінімум?)? Чому мене не було за це звільнено раніше? Чому за це я не отримував доган/попереджень? Як реагував на це мій клієнт?

Як все було насправді:

Деякий час назад я серйозно і надовго захворів і, як це і повинно бути, повідомив директора про неможливість постійного перебування в офісі. Я був готовий до звільнення, однак, ми домовились, що я буду в офісі стільки скільки можливо, а решту часу працюватиму здому. Саме тому, до часу мого звільнення, це ніяк не хвилювало керівництво. Саме тому у мого клієнта не було до мене претензій (навпаки, я вважався кращим і ціннішим розробником на проекті) – я багато часу працював здому.

Скажете, що Softjourn пішов мені на зустріч? Не погоджусь – в першу чергу, це було вигідно їм!

Насправді, керівництво Softjourn не має поваги до співробітників (хоча і робить вигляд, що це не так) та не дотримує свого слова. Тому, очікувано, на момент мого звільнення (тобто, коли я перестав бути корисним) воно “забуло” про усі домовленності і почало стверджувати про численні порушення дисципліни і прогули. Однак, думаючих мала б насторожити а) кількість моїх “прогулів”, б) те, що клієнт був мною задоволений (можете запитати, чи це так, у Валерія (мого менеджера на проекті), якщо не вірите), та в) те, що мені все таки виплатили 2000 грн компенсації за 93 дні згідно офіційної зарплати (само ж керівництво стверджувало, що вони виплачують працівникам компенсацію згідно усієї зарплати – виплатити же 2000 грн. їм треба було, оскільки тільки офіційна зарплата враховується юридично і насправді у них не було юридичних підстав не виплачувати мені компенсацію)

Я вважаю, що співробітник має знати, що його чекає: Я б не працював здому, якби знав, що це ніяк не рахується! Я б зробив все, щоб відгуляти відпустки, і плював би на те, що хтось там вважав, що це – забагато днів, якби знав, що їх мені не відшкодують!

Тому питання – у банальній справедливості!

 

Comments (1)

Added by Andriy Lesyuk 10 років ago

Раніше це була замітка на моїй сторінці у Facebook.

Also available in: Atom

Add a comment